Milyonlarca tanıtım ürünü var, nasıl basıldığını anlamanız, promosyon ürünlerinizin mümkün olan en iyi şekilde sunulmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır. İşte en popüler baskı yöntemlerinden birkaçı…

1. Tampon Baskı

Tampon baskı, plastik, cam, seramik, metal, silikon veya ahşap malzemelere uygulanabilen bir işlemdir. Logonuz,  silikon ped vasıtasıyla ürüne transfer edilir. Görüntüyü ürüne aktarırken, silikon ped, görüntüyü bozmadan ürünün şeklini alır. En yaygın baskı yöntemidir.

2. Lazer Baskı

Başta metal yüzeyler olmak üzere, ahşap, cam, deri ve pleksiglass ürünlere lazer ışığı yansıtılarak yapılan iz bırakma işlemidir.
Bu iz bırakma işlemi malzemenin mukavemetine göre markalama veya kısmi oyma şeklinde olmaktadır.

3. Serigrafi baskı

Mürekkebin, kalıbın delik (görüntülü) kısımlarından baskı altı malzemesi üzerine aktarıldığı baskı tekniğidir. Sistemin en önemli özelliği, diğer baskı teknikleriyle basılamayan ya da çok zor basılan değişik malzemeler cam, porselen, metal, taş, kumaş) üzerine baskı yapabilmesidir. Yani kısaca sıvıların ve gazların dışında her şeye baskı yapılabilinen bir tekniktir.

Baskı kalıbının ana malzemesi ipek, plastik ya da metal kılcal dokumalardır. Bu dokumaların sıklığı baskı kalitesini etkiler.

4. UV Baskı

UV (ultraviole) baskı tekniği, güneş ışığına dayanıklılığı ile baskı çalışmalarının kurumasını kısıtlamak amacı ile kurutma süresini 1 sn.’den daha az süreye inmesi ve bununla birlikte boya özelliğinden dolayı güneşten solma gibi baskıya zarar veren nedenlerin ortadan kalkmasını sağlar. UV Baskı sistemi ile gerçekleştirilen baskı malzemesi su gibi maddelerden etkilenmezler, ofset baskı ile basılan malzemelere göre daha dayanıklıdırlar.

5. Kabartma


Ajandalara, menülere, deri anahtarlıklara, kot etiketlerine, serigrafi baskı uygulanamayan pürüzlü deri yüzeylere logolarınızın şeklinde metalden yapılmış klişe yapmak suretiyle rezistans aracılığı ile pres uygulanarak yapılar bir baskı tekniğidir.
Sıcak baskı ; ürünün kimyasal yapısını değiştirdiği için baskı kalıcıdır.

6. Masaüstü Sublimasyon

Sublimasyon; maddenin ısı uygulandığında katı halden -aradaki sıvı hali atlayıp- gaz haline geçmesidir.

Sublimasyon boyaları, mürekkep içerisinde mikroskobik boyutlarda katı halde bulunur. Bu boyalar mürekkep püskürtmeli bir yazıcı ile özel bir transfer baskı kağıdı üzerine aktarılır. Bu kağıt, baskı yapılmak istenilen yüzey üzerine konulup transfer baskı presi ile ısı altında preslendiğinde kağıt üzerindeki boya gaz formuna geçer ve baskı yapılacak yüzeye transfer olur. Sublimasyon yöntemi ile sadece polyester veya polyester kaplamalı yüzeylere baskı yapılabilir.

Sublimasyon ile yapılan baskılar çok canlı renklerde oluşur. Baskı çizilmelere ve mekanik aşınmaya karşı çok dayanıklıdır. İç mekanda kullanıldığında, sublimasyon ile basılmış ürünler onlarca sene hiç bir solma ve yıpranma ile karşılaşılmadan kullanılabilir.

Süblime boyalar sadece polyester yüzeylere transfer olabilirler. Bu nedenle bu yöntemle sadece polyester veya polyester kaplı ürünlere baskı yapılabilir. Sublimasyon ile baskı yapılabilecek yüzlerce ürünü kataloğumuzda bulabilirsiniz:

> Polyester t-shirtler ve kumaşlar
> Kupalar ve çeşitli seramik ürünleri
> Metaller
> Ödül ürünleri